S KOKOSEM do Montecatini I

18.7.2023 - 26.7.2023 TOSKÁNSKO

Uskupení Po ránu o5 níž podniklo, společně se sborem Sebranka a s komorním sborem Konzervatoře Brno zájezd na hudební festival do města Montecatini v italském Toskánsku.



18.7.2023 - odjezd z Brna

Atmosféra byla skvělá již při večerním odjezdu z Brna od Janáčkova divadla. Autobus, který pro nás přijel byl velký, krásný, čistý ... po našem návratu zůstal pouze velký a krásný ...



Vyjeli jsme do nastávající noci v očekávání dalších skvělých zážitků.

Po celonoční jízdě, okořeněné delší noční zastávkou na parkovišti u Klagenfurthu, kde se měnili řidiči, probíhala bezpečnostní přestávka a padla první láhev alkoholu s lidskou tváří (rozuměj Stará Myslivecká), náš autobus dorazil do Itálie.

19.7.2023 - cesta pokračuje

Po rozednění již bylo možno kochat se střídavými pohledy vpravo a vlevo. Citoslovce KOCH KOCH KOCH se ozývaly v pravidelných intervalech, ale těla rozlámaná ze sedaček dávala o sobě notně znát.

S pokročilou denní dobou a přibližujícími se většími městy houstl provoz. Noční svižné tempo zpomalilo a citoslovce KOCH KOCH KOCH vystřídaly hloupé otázky: "Už tam budem ?"

Konečně se objevila cedule Montecatini.

Jelikož samotné ubytování na hotelu bylo možné provést až po 16 hodině, byl příjezd do Montecatini sice s povděkem kvitován, ale vzhledem k momentálně dopoledním hodinám jsme museli najít nějaký náhradní program. Na ten však naše vedoucí Kamča myslela a na pořadu tak byla návštěva původního středověkého Montecatini Alto, které bylo vystavěno a opevněno na přilehlém kopci.

Po sjezdu z dálnice se naplno projevila nevýhoda jinak pohodlného, luxusního a spolehlivého autobusu. Ne vždy se vešel tam, kam bychom si přáli. Proto jsme v dalších dnech museli občas z našich záměrů slevit a plány upravit.

Ale na Montecatini Alto se autobus nakonec vyšplhal. Řidič si asi ten pohled z výšky moc nevychutnal, protože na parkovišti obcházel vozidlo ze všech stran a hledal případné škody, ale my si nakonec město prohlédli a dali si své první italské kafe a zmrzlinu.



A potom ... hurá dolů a bydlet !!!